Тимошенко хоче виплатити 60% знецінених вкладів у Ощадбанку СРСР в 2008-му

Вівторок, 25 грудня 2007, 17:23

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко заявляє про намір Кабінету Міністрів у 2008 році погасити 60% заборгованості з компенсації знецінених вкладів вкладникам колишнього Ощадбанку СРСР.

Про це Тимошенко сказала під час зустрічі з лідером Партії регіонів Віктором Януковичем у будинку Верховної Ради.

Зі слів Тимошенко, у проекті Державного бюджету на 2008 рік, доробленому її Кабміном, передбачено виконання обіцянок із компенсації втрачених вкладів, які проголошувалися її політичною силою під час передвиборної кампанії.

На питання Януковича, чи справді її Кабмін здатний у 2008-му погасити 60% від 127 млрд гривень, у які оцінюють борг держави перед вкладниками колишнього Ощадбанку, Тимошенко відповіла, що реальний борг значно менший, ніж це називалося раніше.

Реклама:

Янукович підкреслив, що його політична сила буде контролювати компенсацію втрачених вкладів, а також стежити за тим, щоб вони поверталися не тільки вкладникам, але й родичам уже померлих вкладників.

Янукович також зажадав від Тимошенко якнайшвидшого внесення у Верховну Раду проекту Держбюджету-2008.

Тимошенко запевнила Януковича, що відкоригований проект Держбюджету-2008 не передбачає зниження соціальних гарантій, раніше передбачуваних Кабміном Януковича, а навпаки - збільшує їх.

"У бюджеті ви побачите тільки гарні новини", - сказала Тимошенко Януковичу.

Як повідомляло агентство, раніше Тимошенко заявляла про готовність піти з посади прем'єра, якщо не зможе повернути знецінені вклади Ощадбанку СРСР за два роки.

ПР вимагає якнайшвидшого розгляду проекту Держбюджету-2008 у Раді.

Українські новини

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!