Ахметов оскаржить рішення суду, яке забирає у нього Дніпроенерго

Понеділок, 24 грудня 2007, 16:00

ВАТ "Дніпроенерго" вважає, що постанова Апеляційного господарського суду Запорізької області, якою додаткову емісію від 27 серпня 2007 року визнано недійсною, була прийнята з порушенням норм матеріального права й готово оскаржити цю постанову в касаційній інстанції.

"Cуд апеляційної інстанції своїм рішенням фактично надав право одному акціонерові ТОВ ІК "Бізнес-Інвест", який володів 257 шт. акцій (0,00655% від загальної кількості голосів) вирішувати всі питання життя й діяльності суспільства на противагу думці й рішенню більшості акціонерів товариства, більше 92% яких проголосувало за приєднання ТОВ "Інвестиційне товариство" і затвердження заходів, спрямованих на відновлення платоспроможності ВАТ "Дніпроенерго", - йдеться в заяві прес-служби Дніпроенерго.

Нагадаємо, 1 листопада 2007 року, Господарський суд Запорізької області розглянув позов ТОВ "ІК "Бізнес-Інвест" до Дніпроенерго про визнання недійсним рішення загальних зборів акціонерів від 27 серпня 2007 року й відхилив його.

За словами прес-служби Дніпроенерго, дії ТОВ "ІК "Бізнес-Інвест" фактично створюють перешкоди для виходу підприємства із процедури банкрутства.

Реклама:

Як повідомляла "ЕП", 21 грудня 2007 Апеляційний господарський суд Запорізької області за позовом ТОВ "ІК "Бізнес-Інвест" до ВАТ "Дніпроенерго" виніс постанову про визнання недійсним рішення загальних зборів акціонерів, що пройшло 27 серпня 2007 року.

До моменту проведення зборів кіпрська компанія DTEK Holdіngs Lіmіted сконцентрувала 15,2624% акцій Дніпроенерго й була його найбільшим недержавним акціонером. Після закінчення додеміссії та приєднання "Інвестиційного товариства", ДПЕК і DTEK Holdіngs Lіmіted будуть контролювати близько 44,28% акцій Дніпроенерго, а частка НАК "Енергетична компанія України" скоротиться з 76,04% до 50%+1 акція.

ВАТ "Дніпроенерго" є одним з найбільших виробників електроенергії в Україні. На частку компанії доводиться п'ята частина теплової генерації України. До складу Дніпроенерго входять три теплових електростанції - Придніпровська, Криворізька, Запорізька, - які розташовані на території Запорізької й Дніпропетровської областей.

"Економічна правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!