Укрзалізниця хоче підвищити тарифи на вантажоперевезення на 40%

П'ятниця, 21 грудня 2007, 11:42

Державна адміністрація залізничного транспорту (Укрзалізниця) заявляє про необхідність підвищити тарифи на вантажоперевезення залізницею на 38-40% у 2008 році.

"На сьогодні для того, щоб ми впоралися із завданнями, що стоять перед залізними дрогами, і для того, щоб правильно верстати фінансовий план, нам необхідно підвищувати тарифи приблизно на 38%-40%", - сказав генеральний директор Укрзалізниці Петро Науменко.

За його словами, запропоноване раніше Міністерством транспорту і зв’язку України вирівнювання вартості внутрішніх, експортних та імпортних перевезень дозволить збільшити оплату тільки на 7%. Він також додав, що такі заходи є необхідною умовою для вступу України до Світової організації торгівлі (СОТ).

"Щодо вирівнювання тарифів за СОТ - це зростання близько 7%. І наразі у нас у розробці збірник тарифів, який також дає підвищення приблизно на 7-8%. Нам, як мінімум, треба піднімати десь на 20% наступного року, не враховуючи, звісно, інфляцію", - підкреслив Науменко.

Реклама:

За його словами, зараз підприємства в таких умовах, що повинні або набувати нового пересувного складу, що допоможе їм впоратися із запланованими обсягами постачань, або погоджуватися з підвищенням залізничних тарифів.

Як повідомлялося, у фінансовому плані Укрзалізниці на 2008 рік буде закладено 2 млрд євро на придбання нового рухомого складу. Вітчизняні вагонобудівники готові забезпечити повний обсяг постачань.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!