Київрада продала землю біля Опери під торговий центр

П'ятниця, 21 грудня 2007, 16:14 -

Київська міська рада продала ТОВ "Альянс-Центр" земельну ділянку на вулиці Богдана Хмельницького, 7 під будівництво офісно-торгового центру.

Таке рішення ухвалили на засіданні Київради в четвер.

Питання по даній земельній ділянці було внесене до порядку денного з голосу головою земельної комісії Олексієм Євлахом. При цьому проект рішення депутатам не роздавали.

Тимчасом, 14 липня 2006 року Київрада скасувала рішення про передачу в оренду ТОВ "Альянс-Центр" земельної ділянки на перетині вулиць Богдана Хмельницького і Пушкінської для будівництва торгово-офісного центру.

Реклама:

Київрада запропонувала ТОВ "Альянс-Центр" дати згоду на розрив договору оренди на дану ділянку, отриману 28 листопада 2003 року.

Підставами для розриву договору послужили активні протести киян проти будівництва цього торгового центру на місці скверу, що був розташований поруч зі станцією метро "Театральна".

Також підставою для скасування цього рішення послужив лист Київського метрополітену, у якому говориться про відкликання своєї попередньої згоди на будівництво торгового центру у зв'язку з тим, що ділянка розташована над підземним вестибулем станції метрополітену.

Виконання будівельних робіт на зазначеній ділянці загрожує ушкодженню купола вестибуля станції, що підтверджено відповідним актом обстеження станції метрополітену "Театральна".

Київська міська рада також передала ТОВ "Досбуд" земельну ділянку площею 2,1 га під забудову за рахунок території зеленої зони.

Таке рішення було ухвалено на засіданні Київради в четвер.

Ділянка розташована на вулиці Генерала Жмаченка, 28 у Дніпровському районі і призначена для будівництва житлового комплексу із соціальною інфрастуктурою, паркінгом і благоустроєм прилеглої території для загального користування населення.

Ділянка виділена за рахунок лісових земель Дніпровського лісництва, переданих ТОВ "Досбуд" в оренду на 10 років.

Нормативна грошова оцінка ділянки становить 15,7 млн грн, річна орендна плата - 109, 9 тис. грн.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: