Британський банк судитиметься з американцями через дезінформацію

Четвер, 20 грудня 2007, 11:28

Британський Barclays Bank Plc., третій за величиною банк Великобританії, звернувся до окружного суду Нью-Йорка з позовом на американську інвестиційну компанію Bear Stearns. Скарга Barclays стосується краху двох хедж-фондів, в одному з яких британський банк був єдиним співакціонером.

У скарзі Barclays йдеться, що Bear Stearns дезінформував свого партнера щодо високих ризиків, закладених у грошових засобах хедж-фонду, забезпечених кредитами категорії subprime. У зв'язку з цим Barclays зазнав істотних втрат, розмір яких банк не вказує, передає Reuters.

Barclays називає колапс двох хедж-фондів Bear Stearns, що відбувся в липні ц. р., найбільш шокуючим за останнє десятиліття". Згідно з претензіями банку, Bear Stearns Asset Management направляла до фонду, співвласником якого був Barclays, найбільш ризиковані активи, які не могли знайти свого покупця. Barclays заявляє, що це відбувалося всупереч інвестиційним обмеженням, про які домовилися партнери.

У липні ц. р. ринки зворушило повідомлення про крах двох хедж-фондів Bear Stearns, в яких "практично не залишилося вартості", хоча до цього вартість їхніх активів вимірювалася в понад 20 млрд дол. Колапс хедж-фондів зробив Bear Stearns однією з найкрупніших жертв іпотечної кризи в США.

Реклама:

Тимчасом, на думку аналітиків, наслідки цієї кризи продовжать позначатися і в 2008 рю, навіть попри те, що Міністерство фінансів США розробило план із пропозицією щодо заморожування ставок на п'ять років, що повинно уповільнити хвилю штрафів по заставах, яка може призвести до значного спаду економіки і викликати побоювання інвесторів по всьому світу.

У рейтинговому агентстві Standard & Poor's, зокрема, відзначають, що заморожені ставки по іпотеці можуть призвести до подальшого погіршення кредитних рейтингів облігацій, заснованих на позиках. Окрім того, стурбованість учасників ринку викликає варіант вимушеної згоди на переоформлення застав на користь позичальників.

РБК-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!