"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Азаров каже, що Тимошенко не встигне розробити новий Бюджет-2008

Четвер, 20 грудня 2007, 18:35

Уряд Юлії Тимошенко фізично не встигне за тиждень розробити новий проект Державного бюджету на 2008 р., тому обмежиться внесенням "косметичних змін" у вже розроблений урядом Віктора Януковича проект Держбюджету-2008.

Про це заявив народний депутат від Партії регіонів Микола Азаров журналістам на засіданні Ради російських стратегічних інвесторів.

Колишній перший віце-прем'єр, екс-міністр фінансів не виключає, що Україна в 2008 р. якийсь час житиме по Держбюджету на 2007 р. За його словами, це матиме негативний вплив на соціальну сферу, оскільки не здійснюватимуться виплати, закладені в проекті Держбюджету-2008, розробленому урядом Януковича.

При цьому він відзначив, що уряд Януковича залишив країну у нормальному стані, і новий уряд отримав стабільну ситуацію в країні. "Є достатні запаси на казначейському рахунку і виконані всі бюджетні платежі 2007 року", - підкреслив він.

Реклама:

У переговорному процесі політичних сил у парламенті виникають труднощі у зв'язку з переходом попередніх керівників фракцій на роботу в уряд, вважає М. Азаров. За його словами, під час попередніх засідань погоджувальних рад були ясні позиції кожної сторони, проте сьогодні переговори перервані з боку коаліції.

Азаров відзначив, що якщо раніше на погоджувальних радах більшість представляли Юлія Тимошенко, Юрій Луценко, Олександр Турчинов, то сьогодні позицію БЮТ представляють інші люди, які, "приходять на засідання погоджувальної ради і взагалі не в тексті і не в історії наших багатоденних домовленостей".

Азаров також вважає, що відступати від уже раніше досягнутих домовленостей не можна, "оскільки у майбутньому коаліція і опозиція не зможуть досягти домовленості між собою".

Саму ж коаліцію у складі БЮТ і НУ-НС нардеп від ПР вважає нестійкою. Азаров додав, робота нової влади буде ускладнена тим, що згідно із законодавством, уряд вносить до парламенту законопроекти, які визначають суть стратегії роботи цієї влади. Таким чином, на думку Азарова, влада не зможе реалізовувати свою стратегію.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Тимошенко дала доручення на вчорашньому засіданні Кабміну переглянути показники Держбюджету України на 2008 р. для міністерств і відомств до кінця сьогоднішнього дня.

Як повідомив сьогодні міністр економіки Богдан Данилишин, Мінекономіки також повинне переглянути макроекономічні показники з урахуванням двох сценаріїв – інерційного і розвиваючого.

"До кінця дня ми повинні визначитися, який сценарій буде вибраний", - відзначив Данилишин. Він також уточнив, що уряд має намір подати новий варіант Держбюджету до парламенту відповідно до раніше оголошеного терміну – до кінця 2007 р.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!