Прем'єр перевірить стан речей зі вступом до СОТ

Середа, 19 грудня 2007, 10:36

Кабінет Міністрів найближчим часом проведе інвентаризацію всіх документів, що стосуються вступу України до Світової організації торгівлі.

Про це у вівторок в інтерв’ю журналістам заявила прем’єр Юлія Тимошенко, відповідаючи на питання щодо можливих термінів вступу України до СОТ.

Глава уряду наголосила, що Україна цілком готова до вступу в цю організацію. "І зараз ми проведемо повний аналіз якості документів, проблем, які є, і, вважаю, найближчим часом Україна може стати членом СОТ", - сказала Тимошенко.

В той же час вона відмовилась назвати конкретні строки вступу, мотивувавши це тим, що уряд тільки приступив до виконання своїх обов’язків.

Реклама:

Як повідомлялося, минулого тижня представники України проводили консультації в Женеві, під час яких мала бути визначена дата проведення засідання Робочої групи.

Президент Віктор Ющенко в інтерв'ю "5 каналу", сказав що Україна може вступити до СОТ вже 20 грудня. За його словами, Україна вже впритул наблизилася до членства у СОТ, уклала всі необхідні домовленості.

17 грудня міністр економіки Анатолій Кінах заявив, що Україна в 2007 році не зможе вступити до Світової організації торгівлі.

Він зазначив, що рішення про прийняття України до СОТ не внесено до порядку денного засідання Генеральної ради СОТ, яке відбудеться 19-20 грудня.

УНІАН

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!