Іспанці будуватимуть метро в Донецьку

Середа, 19 грудня 2007, 11:18

Донецький міський голова Олександр Лук’янченко готовий укласти контракт із іспанською компанією на будівництво метро за умови державної підтримки проекту.

За словами Лук’янченка, він уже провів перший раунд переговорів з представниками іспанської компанії OHL.

"Ми провели перший раунд переговорів. Тут був технічний директор європейського офісу фірми OHL. Він ознайомився зі станом будівництва, з проектно-кошторисною документацією, і він має привезти з собою робочу групу, яка би підготувала пропозиції", - сказав мер.

Лук’янченко зазначив, що поставив перед іспанцями умову: "щоб вони гарантували, що закінчать заходи щодо будівництва метро до 2012 року і що після введення в експлуатацію впродовж десяти років буде проведено повний розрахунок".

Реклама:

Одночасно мер Донецька акцентував, що проект будівництва метро може бути реалізований лише за підтримки держави.

"Я не можу зробити міський бюджет і жителів міста заручниками цієї ситуації, поки не буде гарантії держави про погашення боргів. Якщо на сьогодні нам залишають 25% (у місцевому бюджеті - ред), то, я думаю, ці фінансові ресурси є, нам потрібно ще 25% залишити, і цього вистачить", - сказав Лук’янченко.

Він також додав, що якщо проект схвалять на державному рівні, тоді іспанці до серпня 2008 року "будуть готові до реалізації цього проекту".

"Компанія OHL узяла на себе зобов`язання з початку травня закінчити опрацювання проектно-кошторисної документації та договорів, у червні-липні – підписати договори, і з серпня місяця вони будуть готові до реалізації цього проекту", - додав Лук’янченко.

УНІАН

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!