"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ЄС та ООН хочуть дослідити у 2008 році якість охорони здоров'я в Україні

Вівторок, 18 грудня 2007, 18:31
Європейський Союз та  ООН у рамках проекту "Спільнота споживачів та громадські об'єднання" мають намір у 2008 році провести в Україні дослідження послуг із охорони здоров'я.

Дослідження здійснюватимуть, якщо досягнуть домовленості з Міністерством охорони здоров'я про публікацію результатів дослідження.

Про це сказала на круглому столі керівник проекту Клавдія Максименко.

"Якщо керівництво галузі буде націлене на зміни, то дослідження буде проводитись, в іншому разі це лише призведе до посилення соціальної напруги у суспільстві", - сказала Максименко.

За її словами, дослідження здійснюватимуть за адаптованими європейськими моделями визначення індексу задоволеності споживачів і сприятиме цільовому реформуванню галузі і, в результаті, поліпшенню якості надання послуг.

Реклама:

Зараз в Україні проводяться аналогічні дослідження у сфері банківських послуг, мобільного зв’язку, міжміського транспортного сполучення і надання послуг мережами супермаркетів. Дослідження цих сфер продовжать і в 2008 році для виявлення динаміки змін.

"Спільнота споживачів" має намір оприлюднити результати дослідження у січні 2008 року.

Метою проекту є збільшення впливу громадянського суспільства на економічне життя країни відповідно до європейських стандартів.

"Економічна правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!