Черновецький узявся будувати "вертикаль влади"

Понеділок, 17 грудня 2007, 12:26

Мер Києва Леонід Черновецький ініціює призначення голів районних київських державних адміністрацій мером Києва.

Про це він сказав в ефірі комунальної телекомпанії "Київ" 14 грудня.

"Я запропонував президентові внести зміни в закон про столицю, щоб я міг призначати керівників районів і нести відповідальність", - сказав Черновецький.

Він заявив, що президент Віктор Ющенко пообіцяв йому подати відповідний законопроект на розгляд Верховної Ради.

Реклама:

Мер вважає, що при призначенні ним голів райдержадміністрацій він зможе бути впевнений, що призначив господарників, і матиме їхню підтримку.

Крім того, на його думку, звільнення президентом голови Дніпровської райдержадміністрації Олександра Сотникова й усунення від обов'язків голів ще трьох районів - Подільського, Деснянського і Святошинського - зміцнило його авторитет серед голів інших районів.

Як відомо, 13 грудня Ющенко звільнив Олександра Сотникова з посади голови Дніпровської райдержадміністрації, а також усунув від обов'язків голів Деснянської райдержадміністрації Києва Юрія Захаричева, Святошинської райадміністрації - Володимира Мазепу, Подільської райадміністрації - Євгена Романенка.

Голів райдержадміністрацій Києва призначає президент за поданням мера Києва. Головою призначається та людина, яку райрада обрала головою ради. У Києві 10 районів.

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!