Енергоатом і Росенергоатом домовилися про співробітництво

Понеділок, 17 грудня 2007, 13:31

Національна атомна енергогенеруюча компанія "Енергоатом" і найбільша російська генеруюча компанія концерн "Росенергоатом" підписали програму співробітництва на 2008 рік.

Про це повідомила прес-служба Енергоатому.

Підписання документа відбулося на 16-му засіданні Координаційного комітету 12-13 грудня в Санкт-Петербурзі.

Програма передбачає практично всі напрямки спільної роботи двох експлуатуючих організацій, зокрема у сфері безпеки атомних електростанцій, науково-технічної (інженерної) підтримки, ліцензування, ремонтної кооперації, протиаварійного планування, взаємодії аварійно-технічних центрів й інше.

Реклама:

Фахівці двох компаній докладно обговорили питання обміну досвідом експлуатації, зокрема звітами про події на АЕС.

Окрім цього, Хмельницька АЕС і Волгодонська АЕС підписали договір про пряме співробітництво (в 2006 аналогічний договір підписали Запорізька й Балаківська АЕС, а також Южноукраїнська й Калінінська АЕС).

Нагадаємо, в рамках договору від 2 грудня 1999 про науково-технічне співробітництво між Енергоатомом і Росенергоатом була прийнята програма про співробітництво, що щорічно розглядалася на засіданнях Координаційного комітету.

26 січня 2007 Енергоатом і Росенергоатом по закінченні 14-го засідання Координаційного комітету підписали угоду про співробітництво в 2007, що передбачало взаємодію за 18 напрямками.

Енергоатом експлуатує 4 українські АЕС і виробляє близько 50% від загального обсягу виробництва електроенергії в Україні.

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!