"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

НУ-НС наполягатиме на перегляді ціни на газ

Понеділок, 17 грудня 2007, 14:12

Фракція блоку "Наша Україна-Народна Самооборона" має намір наполягати на тому, щоб новий Кабінет Міністрів ініціював перегляд ціни на імпортний газ.

Про це сказав в інтерв'ю виданню "Дєло" депутат Верховної Ради від НУ-НС Тарас Стецьків.

На думку депутата, питання ціни на газ із Росії треба розглядати, як мінімум, у зв'язку із ціною на транзит газу по території України, а також із вартістю закачування, зберігання й відбору газу з підземних сховищ.

Стецьків також підтвердив, що фракція НУ-НС наполягатиме на усуненні посередників - компаній "Росукренерго" й "Укргазенерго".

Реклама:

"Ми будемо наполягати на прямих контрактах із Газпромом, - сказав Стецьків.

Депутат, із його слів, має намір працювати в парламенті у комітеті з питань паливно-енергетичного комплексу.

Як повідомляло агентство, російський газовий монополіст компанія "Газпром" стурбована, що майбутній Кабінет Міністрів України може змінити умови поставки природного газу в 2008 році.

На початку грудня Україна й Росія домовилися про ціну на імпортний природний газ на кордоні Росії й України 179,5 долара за тис. куб. м на 2008 рік, що на 38,08% більше ціни газу в 2007 році.

Лідер Блоку свого імені Юлія Тимошенко після підписання угод 5 грудня заявила: якщо вона стане прем'єр-міністром, то відновить переговори про поставки газу на 2008 рік.

Вона неодноразово виступала за зміну схеми поставок палива в Україну.

Ексклюзивний постачальник газу - компанія "Росукренерго", що закуповує весь обсяг палива в дочірньої російському Газпрому компанії "Газпром експорт" і транспортує до кордону України й Росії.

На кордоні України й Росії газ у Росукренерго купує спільне підприємство "Укргаз-Енерго" і продає його промисловим підприємствам і теплокомуненерго, а також реалізує його "Нафтогазу України" для потреб населення, ТКЕ й бюджетної сфери.

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!