"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Кабмін затвердив статут концерну "Синтез-газ України"

Понеділок, 17 грудня 2007, 16:02

Кабінет Міністрів затвердив статут Державного концерну "Синтез-газ України".

Про це сказано в постанові уряду № 1399 від 5 грудня.

Відповідно до статуту, до складу концерну ввійшли державне підприємство "Науково-дослідний і проектно-конструкторський інститут інноваційних технологій в енергетиці й енергозбереженні" (Київ), а також Державне підприємство "Енергоефективність" (Київ).

Крім того, Кабмін доручив Фонду державного майна передати концерну повноваження з управління корпоративними правами відкритих акціонерних товариств "Клавдіївський дослідницько-експериментальний завод" й "Енергія" (обидва - Київська область).

Реклама:

Метою діяльності концерну є координація роботи його учасників, що проводиться за принципом єдиного технологічного процесу, пов'язаного з інтенсифікацією виробництва й використанням штучних (синтетичних) горючих газів.

Контроль над діяльністю концерну здійснює Національне агентство з ефективного використання енергоресурсів.

Нагадаємо, раніше планувалося, що через 5-8 років при стабільному фінансуванні концерн зможе наростити обсяги виробництва синтетичного газу до 12 млрд куб. м на рік.

Для цього, на думку фахівців, необхідно вкласти не менше 4,8 млрд гривень.

За підрахунками Мінекономіки, виробництво синтетичного газу в 2007 році може становити не менше мільярда куб. м, у 2008 - 3 млрд куб. м, 2009 - 7 млрд куб. м, 2010 - 10 млрд куб. м, що дасть змогу скоротити споживання природного газу для опалення в комунальній сфері.

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!