Київський завод шампанських вин не хоче виробляти "Радянське шампанське"

Понеділок, 17 грудня 2007, 16:26

Київський завод шампанських вин "Столичний" (КЗШВ, Київ) має намір поступово скорочувати частку бренду "Радянське шампанське" у своїх продажах.

Про це сказав перший заступник зі стратегічного розвитку й маркетингу КЗШВ Валерій Романський в інтерв'ю газеті "Бізнес".

"Ми не розглядаємо "Радянське шампанське" як флагман продажів у майбутньому", - підкреслив він.

Романський зазначив, що в Європі високого попиту на "Радянське шампанське" немає, а, наприклад, у Росії є кілька місцевих виробників "Радянського шампанського", і їх продукція як мінімум удвічі дешевша, ніж аналогічна КЗШВ.

Реклама:

У зв'язку із цим, з його слів, завод буде поступово скорочувати частку цього бренду у своїх продажах.

Перспективні плани розвитку виробництва завод пов'язує зі вступом України до СОТ і зростанням експорту продукції КЗШВ.

Як повідомив Романський, інвестор і новий власник КЗШВ німецька компанія Henkell&Sohnlein Sektkellereien має налагоджену дистрибуційну мережу в 93 країнах світу, одним із інвестиційних зобов'язань німецької компанії була саме організація збуту київських гристих вин за кордоном.

Також в інвестора налагоджені канали закупівлі сировини в європейських країнах, у зв'язку із чим перший заступник директора сподівається, що після перегляду вітчизняної митної політики (після вступу України до СОТ) не потрібно буде роками налагоджувати стосунки з постачальниками якісних виноматеріалів із ЄС.

У 2006 році Київський завод шампанських вин "Столичний" збільшив виробництво шампанських вин на 10,1%, або на 0,11 млн дал (1,47 млн. пляшок). - до 1,198 млн дал (15,98 млн пляшок) порівняно з 2005 роком.

Понад 75% акцій Київського заводу шампанських вин "Столичний" належить німецькій компанії Henkell&Sohnlein Sektkellereien.

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!