Японія почне інвестувати в Україну і надасть дешеві кредити

Понеділок, 17 грудня 2007, 16:43

Посол Японії Муцуо Мабучі прогнозує зростання японських інвестицій в Україну.

Про це він повідомив в інтерв'ю газеті Бизнес.

"Скажу відверто, я не дуже стурбований нинішнім рівнем японських інвестицій в Україну - я впевнений, що він буде збільшуватися з кожним роком", - вважає Мабучі.

Зі слів посла, Україна займає друге після Росії місце за кількістю японських інвестицій серед країн пострадянського простору.

Реклама:

Мабучі зазначає, що інтерес до України як до привабливого ринку поступово збільшується, але дуже важливим фактором тут є стабільність і прогнозованість політичної ситуації.

Крім того, одна з перешкод розвитку співробітництва Японії й України - недостатня поінформованість японських підприємців про Україну.

"І японська, і українська влада визнає і розуміє необхідність виправлення такої ситуації", - підкреслив він.

Посол також повідомив, що планується проведення другого засідання Українсько-японського комітету зі співробітництва на рівні міністрів закордонних справ, яке повинне відбутися в Японії.

"Політична ситуація в Україні складається таким чином, що ми поки що не знаємо, хто буде вашим наступним міністром.., але я сподіваюся, що, як тільки призначать нового міністра, буде визначена й дата наступного засідання Комітету", - сказав посол.

Посол також назвав найперспективніші, на його думку, сфери співпраці між Японією й Україною.

Зокрема, це галузь енергозбереження, туризм, а також розвиток і модернізація інфраструктури.

Коментуючи українсько-японський проект будівництва нового терміналу аеропорту "Бориспіль", посол повідомив, що виконання проекту затягнулося, але на сьогодні приблизна дата його закінчення - 2009 рік.

Також Мабучі сподівається, що Україна скористається кредитами японського уряду, які надаються в єнах.

"Це кредити на 30 років під дуже низькі відсотки - усього 1,5%. Саме тому кредити уряду Японії в єнах у рамках офіційної допомоги розвитку є перспективною схемою для України", - вважає посол.

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!