"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Новопризначений Ющенком губернатор хоче знищити дитячий будинок?

П'ятниця, 14 грудня 2007, 12:14

Однією з перших ініціатив Миколи Сердюка на посаді голови Одеської облдержадміністрації стало рішення щодо заборони діяльності дитячого будинку "Світлий дім".

У своєму зверненні до мера Одеси Едуарда Гурвіца Сердюк вимагає всіх дітей, які перебувають у благодійному фонді "Світлий дім", влаштувати до державних дитбудинків та завадити фонду надалі надавати прихисток бездомним дітям.

Цю вимогу він мотивує порушенням законодавства, встановленим прокуратурою Одеської області під час перевірок "Світлого дому", а також постановою головного державного санітарного лікаря Приморського району міста Одеса від 19 червня 2007 року про "заборону експлуатації кризового центру соціально-дезінтегрованих неповнолітніх благодійного фонду, що розташований на вул. Базарній, 4 із 02. 07. 2007".

"Статтею 52 Конституції України визначено, що утримання та виховання сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, покладається на державу. Форми влаштування дітей цієї категорії визначені статтями 1, 6 Закону України "Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування", до яких відносяться: усиновлення, встановлення опіки (піклування), влаштування у прийомні сім’ї, дитячі будинки сімейного типу, заклади для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Враховуючи зазначене, благодійні, громадські організації не є закладами для утримання та виховання дітей", - ідеться в листі одеського губернатора до мера Одеси.

Реклама:

На підставі цього Сердюк просить забрати дітей до державних дитбудинків, не допустити проживання дітей у приміщенні кризового центру фонду "Світлий дім" у майбутньому, а також "вирішити питання щодо доцільності подальшої оренди фондом" приміщення на вулиці Базарній, 4.

Наразі близько 7 малюків уже забрали зі "Світлого дому" до різних установ.

Нагадаємо, 1 листопада президент Віктор Ющенко звільнив одеського губернатора Івана Плачкова, а 2 листопада призначив Сердюка тимчасово виконувачем обов'язків голови Одеської обласної державної адміністрації.

Цікавим є той момент, що зазначене звернення до Гурвіца Сердюк зробив 29 листопада 2007 року, а вже 7 грудня 2007 року Ющенко призначив його головою Одеської обласної державної адміністрації.

"Світлий дім" є унікальною організацією, яка безперервно діє без закордонної грантової підтримки та без державних грошей. Вона об’єднує благодійну волю окремих осіб на користь потерпаючих дітей. Протягом дванадцятьох років благодійна організація "Світлий дім" здійснює безперервну цілодобову працю з підтримки та захисту найбільш знедолених дітей, підлітків, юнаків та дівчат.

Із подробицями боротьби "Світлого дому" за своє право на існування можна ознайомитись у цій спільноті Живого журналу.

"Економічна правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!