Нафтогаз закликає не реагувати на "спекуляції окремих політичних сил"

П'ятниця, 14 грудня 2007, 14:02

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" закликає своїх партнерів та інвесторів не реагувати на спекуляції окремих політичних сил щодо фінансового стану компанії.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби компанії.

Так, прес-служба заявляє, що Нафтогаз послідовно усуває наслідки фінансової кризи 2005 – першої половини 2006 років і протягом поточного року поступово розчищає фінансовий баланс, зміцнюючи позиції компанії як на внутрішньому, так і на зовнішньому ринку.

"Фінансове оздоровлення Нафтогазу розпочалося з приходом у серпні 2006 року до управління компанією нової менеджерської команди. З цього часу НАК "Нафтогаз України" відмовився від практики залучення іноземних кредитів для фінансування поточних зобов’язань перед Державним бюджетом, активізував реалізацію довгострокових виробничих програм та виконує всі свої податкові та кредитні зобов’язання перед внутрішніми й міжнародними партнерами та інвесторами", - йдеться у прес-релізі.

Реклама:

За словами прес-служби, компанія повністю та своєчасно обслуговує свої кредитні зобов’язання. У поточному році Нафтогаз оплатив, або реструктуризував на більш вигідних умовах понад 270 мільйонів доларів. Компанія не залучала нових кредитів у 2007 році.

Фінансова діяльність "Нафтогазу України" регламентується річним фінансовим планом компанії, який перевіряє та затверджує Кабінет Міністрів – вищий орган виконавчої влади.

Згідно з дорученням президента наступного року компанія матиме фінансовий план, який буде гарантовано бездефіцитним.

"Економічна правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!