Росія почала розслідування щодо українських труб

Середа, 12 грудня 2007, 11:28

Міністерство економічного розвитку й торгівлі Росії почало спеціальне захисне розслідування стосовно імпорту нержавіючих труб, незалежно від країни походження.

Про це сказано в повідомленні міністерства.

Відповідно до повідомлення, розслідування почато на підставі заяви від Волзького трубного заводу, Синарського трубного заводу й Челябінського трубопрокатного заводу, які в 2004-2006 роках виробляли 88,8% від загального російського виробництва нержавіючих труб.

За даними заявників, у 2004-2006 роках імпорт нержавіючих труб у Росію зріс на 70%, а частка російських нержавіючих труб у загальному обсязі споживання на російському ринку знизилася з 46% до 32,9%.

Реклама:

За даними російських виробників, це призвело до скорочення виробництва на 12,5% і зниження інвестицій на заводах-заявниках у 6,7 разу.

Міністерство зазначає, що наведені в заяві факти дають змогу почати розслідування щодо імпорту нержавіючих труб на територію Росії, що зріс.

Основні експортери нержавіючих труб у Росію - ЄС, Китай і Україна.

Як повідомлялося, на початку вересня Україна порушила антидемпінгове розслідування стосовно імпорту сталевих безшовних обсадних і насосно-компресорних труб, незалежно від країни-виробника.

В Україні нержавіючі труби виробляє Нікопольський завод нержавіючих труб (перейменувався в "Сентравіс продакшн Юкрейн").

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!