Татнєфть перекриває доступ нафти на Кременчуцький НПЗ

Середа, 12 грудня 2007, 12:48
Татнєфть виявила канал постачання танкерної нафти на Кременчуцький нафтопереробний завод ЗАТ "Укртатнафта".

Про це повідомив перший заступник генерального директора Татнєфті Наїль Маганов.

За його словами, Татнєфть направила на адресу нафтотрейдерів, представників російських та іноземних нафтових компаній листи з проханням "не співпрацювати з рейдерами, які захопили Укртатнафту, і не сприяти їм у постачанні нафти".

За нашими даними, не підтримала нас тільки одна компанія – Rixo (компанія займається грейдерним та бункерним бізнесом, зареєстрована у Швейцарії - Інтерфакс). Вони поставили перші два танкери на Укртатнафту і намагаються на ринку купити ще нафту для НПЗ", - сказав перший заступник гендиректора.

Він зазначив, що на адресу Rixo після консультації з міжнародними юристами направлене офіційне повідомлення про те, що вона може стати співучасником розкрадання чужої власності, засобів акціонерів Укртатнафти.

Реклама:

Як повідомлялося, у жовтні за рішенням Сумського апеляційного суду очолив компанію Павло Овчаренко, який був її керівником у 2003-2004 роках. Водночас відсторонений ним від управління Сергій Глушко заявив про силове захоплення НПЗ. У зв’язку з цим "Татнєфть", яка є основним постачальником сировини на завод, припинила постачання нафти на НПЗ.

У листопаді Укртатнафта законтрактувала 165 тис. тонн танкерної нафти на листопад, яка постачалася морським шляхом у порт Одеси, а далі – трубопровідним транспортом на завод. Пізніше компанія законтрактувала ще близько 85 тис. тонн російської нафти на грудень, із постачанням за такою ж схемою.

"Економічна правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!