З Нового року МВС штрафуватиме водіїв за відсутність страховки

Середа, 12 грудня 2007, 13:33

Міністерство внутрішніх справ вирішило штрафувати водіїв за відсутність полісів обов'язкового страхування автоцивільної відповідальності з 1 січня 2008 року.

Про це сказано в повідомленні міністерства.

Так, наказом МВС №451 від 29 листопада затверджено Інструкцію з організації діяльності підрозділів Державтоінспекції МВС щодо контролю за наявністю у водіїв полісів обов'язкового страхування громадянської відповідальності власників наземних транспортних засобів і страхових сертифікатів "Зелена картка", що набуває чинності з 1 січня 2008.

Відповідно до інструкції, під час спостереження за дорожнім рухом працівники ДАІ мають право зупиняти автомобілі, на лобовому склі яких відсутній знак, що свідчить про наявність поліса.

Реклама:

Причому відсутність такого знака не є порушенням, і штраф може стягуватися, якщо у водія немає вищевказаного страхового поліса.

Крім того, незалежно від наявності спеціального знака, ДАІ може перевіряти наявність і дійсність полісів у разі порушення правил дорожнього руху, а також причетності транспортного засобу до ДТП.

Штраф за відсутність поліса зараз становить 17 гривень, однак, за даними МВС, уже готуються зміни до низки законодавчих актів, у разі прийняття яких розмір санкцій істотно зросте.

За даними Моторно-транспортного страхового бюро (МТСБУ), станом на 1 листопада українськими страховими компаніями видано 3,4 млн полісів страхування автоцивільної відповідальності.

Раніше МВС і МТСБУ вирішили посилити контроль за наявністю полісів обов'язкового страхування автоцивільної відповідальності.

У червні Державна комісія з урегулювання ринків фінансових послуг затвердила знак державного зразка, що свідчить про наявність поліса обов'язкового страхування автоцивільної відповідальності власників наземних транспортних засобів.

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!