У Коломойського і Evraz Group ще не все вирішено

Середа, 12 грудня 2007, 16:24

Evraz Group заперечує факт завершення угод із придбання низки підприємств в Україні, що входять до групи "Приват", однак українські газети в середу наводять слова представника Приватбанку, що говорить про завершення угод і називає їхню вартість.

За словами першого заступника голови правління банку Тимура Новикова, на який посилаються українські ЗМІ, загальна вартість угод із придбання ГЗК "Суха балка" (99,25% акцій), Дніпропетровського металургійного заводу ім.Петровського" (95,57%), Коксохімічного заводу "Баглейкокс" (93,74%), Дніпрококсу (98,65%) і Дніпродзержинського коксохімічного заводу (93,83%) становить понад $3 млрд.

"Угода вже закрита. Акціонери українських підприємств (групу "Приват" контролюють основні акціонери найбільшого в Україні Приватбанку - Геннадій Боголюбов і Ігор Коломойський), які були продані, одержали частково гроші і частково акції Evraz", - наводить слова Новикова українська газета "Економіческіє ізвєстія".

За його словами, відзначає це видання, акціонери Приватбанку, відповідно до досягнутих угод про оплату угод готівкою й акціями російської групи, одержують трохи менше 10% акцій Evraz.

Реклама:

Цей пакет акцій, виходячи з поточних котувань Evraz на Лондонській фондовій біржі (LSE) у середовище, коштує близько $3,2 млрд. Газеті "Комерсант-Україна" Новиков сказав, що готівкою Evraz виплатить менше $1,7 млрд.

Таким чином, якщо підсумовувати інформацію двох видань, сума угоди повинна сягнути $4,9 млрд, а не $3 млрд. Новиков у середу був недоступний для коментарів, прес-служба Приватбанку відмовилася прокоментувати або підтвердити Інтерфаксу розповсюджену в ЗМІ інформацію.

У свою чергу віце-президент Evraz Ірина Кібіна в інтерв'ю Інтерфаксу категорично спростувала інформацію про завершення угод і їхніх умов.

"Якби угоди були закриті, Evraz про це б негайно повідомив", - сказала вона, нагадавши, що компанія має лістинг на LSE і несе відповідальність за приховування або несвоєчасне розкриття інформації аж до карної.

Кібіна підкреслила, що остаточні умови і структура угод, про які напередодні оголосили, повинні бути схвалені радою директорів Evraz на підставі висновку міжнародної організації оцінювачів, котра проведе незалежну оцінку активів, які здобуваються.

Віце-президент Evraz уточнила, що оцінювач поки не визначений - відповідно, справедлива вартість українських активів також невідома.

Напередодні Evraz Group повідомила про те, що угоди планують завершити в першому кварталі 2008 року.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!