Київ хоче купити 100 трамваїв Siemens

Середа, 12 грудня 2007, 17:23

Комунальне підприємство "Київпастранс" має намір домовитися з австрійською компанією Siemens про виробництво 100 трамваїв до 2011 року.

Про це журналістам повідомила генеральний директор "Siemens Україна" Андреа Раффаседер під час презентації трамвая виробництва Siemens у Києві.

З її слів, компанії розраховують підписати меморандум про наміри протягом найближчого часу.

Вона повідомила, що Київпастранс визначив жорсткі умови виготовлення цих трамваїв, зокрема, що вони повинні збиратися в Києві й комплектуватися з деталей, вироблених в Україні.

Реклама:

Зі слів генерального директора Київпастрансу Миколи Ламбуцького, підприємство розраховує отримати в 4 кварталі 2008 року 2-5 трамваїв від Siemens, а в 2009 році - 20-40 трамваїв.

Ламбуцький не уточнив вартість виготовлення одного трамвая, підкресливши тільки, що він на 40% дешевший, ніж його аналог, експлуатований за кордоном.

Зі слів Раффаседер, Siemens розробив адаптовану до Києва концепцію виробництва трамваїв.

Трамваї, які Siemens розраховує виготовити для Києва, будуть трисекційними, місткістю на 260 пасажирів, або чотирисекційними на 320 пасажирів.

Швидкість такого трамвая досягає 70 км/год, термін експлуатації - близько 30 років.

Трамваї обладнано системами кондиціонування, електронною системою інформування пасажирів, системою телевізійного спостереження за станом дверей і посадковою площадкою, бортовим комп'ютером для діагностики роботи обладнання й автоматичного керування рухом.

Разом із тим, Раффаседер зазначила, що Київпастранс має намір оголосити тендер на виготовлення 100 трамваїв на початку 2008 року, і в Siemens є конкуренти, які також зможуть претендувати на виробництво цих трамваїв.

Київська міська державна адміністрація має намір закупити 650 автобусів, 520 тролейбусів й 94 трамваї до 2011 року.

Адміністрація оцінює повне відновлення рухомого складу в 1,728 млрд гривень.

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!