Метрополітен просить не їздити зранку без крайньої потреби

Середа, 12 грудня 2007, 18:49

Комунальне підприємство "Київський метрополітен" закликає пасажирів не їздити в метро в ранкові години пік із 7:30 до 9:00 без гострої потреби.

Про це повідомила керівник прес-служби підприємства Надія Шумак.

Звернення до пасажирів транслюється на станціях метрополітену.

У ньому підприємство вказує, що через пасажиропотік, що постійно збільшується, у нього немає можливості обслуговувати пасажирів у повному обсязі й гарантувати їм комфорт під час поїздки.

Реклама:

У зв'язку із цим метрополітен закликає пасажирів користуватися іншими видами транспорту, де пасажири зможуть проїхати більш комфортно й уникнути тисняви.

У першу чергу, зі слів Шумак, це стосується пасажирів, які їдуть не на роботу й можуть змістити час своєї поїздки в метро, проїхавши до години пік або після неї.

Крім того, підприємство організувало з 8:00 до 9:00 роботу чергових на станціях метро "Дарниця", "Лівобережна", "Хрещатик", "Вокзальна" і "Петрівка", завдання яких - допомагати машиністам поїздів зачиняти двері.

Чергові залучаються зі співробітників метрополітену, вони одягнені в жилети жовтогарячого кольору й щоранку проходять інструктаж з охорони праці й культури обслуговування пасажир.

Підприємство прогнозує, що такі чергові будуть працювати на станціях до червня 2008 року.
Як повідомляло агентство, "Київський метрополітен" вирішив із 10 грудня в ранкові години пік пускати 5 порожніх поїздів зі станції метро "Лісова" для посадки в них пасажирів, починаючи зі станції "Чернігівської", на Святошинсько-Броварській лінії.

Київський метрополітен, що був відкритий в 1960 році, складається з 3 ліній довжиною 65 км, на яких розташовані 45 станцій.

Пасажирооборот метрополітену - близько 2,2 млн чоловік за добу.

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!