Семенюк "під завісу" влаштувала розпродаж

Вівторок, 11 грудня 2007, 12:41 -

Під завісу прем'єрства Віктора Януковича Фонд державного майна виставив на продаж близько 10 великих підприємств.

Серед них, пише "Дєло", 100% пакет акцій одного з найбільших хімічних підприємств "Сумихімпром", 50% акцій лізингової компанії "Украгромашінвест".

На думку експертів, раптова активність ФДМ пов'язана з майбутнім призначенням нового уряду і, відповідно, із звільненням із посади голови ФДМ Валентини Семенюк, зазначає видання.

"Семенюк зараз зацікавлена ще до зміни складу уряду за мінімальною ціною продати ці об'єкти свїм покупцям", - запевняє екс-голова комітету Верховної Ради з питань приватизації Андрій Кожемякін.

Реклама:

На думку аналітика компанії Concorde Саріtаl Володимира Нестеренка, у придбанні Сумихімпрому зацікавлений російський мільярдер Віктор Вексельберг. Вартість підприємства він оцінює в 140-180 мільйонів доларів.

На думку експерта з економічних питань центру Разумкова Василя Юрчишина, бажання приватизувати ці підприємства з боку Семенюк є демонстративним кроком.

"Три роки приватизація була законсервована", - пояснює він. На думку Юрчишина, мало шансів, що ФДМ проведе приватизацію за нинішньої голови.

Водночас у Фонді держмайна запевняють, що приватизація підприємств іде у звичайному режимі.

"Ми не бачимо в цьому якоїсь поспішної приватизації", - запевняє прес-секретар ФДМ Ніна Яворська.

За її словами, дати оголошення конкурсу дуже оптимістичні, і насправді в зазначений термін ФДМ може не укластися.

"Наприклад, "Украгромашінвест" ми ніяк не зможемо виставити на продаж 26 грудня, до цього часу підприємство треба хоча б оцінити", - пояснює Яворська.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: