"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Тимошенко сказала, що вона робитиме з землею і грошима

Вівторок, 11 грудня 2007, 14:24

Кандидат на посаду прем’єра Юлія Тимошенко заявляє, що скасування мораторію на продаж сільськогосподарської землі можливе лише після ухвалення парламентом законів із врегулювання земельних відносин.

Про це вона сказала з трибуни парламенту, відповідаючи на запитання депутатів.

"Наша політична сила проголосувала за пролонгацію мораторію на продаж сільськогосподарської землі. Ми вважаємо, що в такому хаосі, в якому зараз перебуває законодавство, на цьому етапі це є недопустимі речі", - сказала Тимошенко.

Водночас вона наголосила, що зараз "у тіньовому секторі сільськогосподарська земля продається повним ходом".

Реклама:

"Ці процеси потрібно припиняти, ухвалюючи всі законопроекти, які забезпечують цивілізований ринок землі, і після цього спільно всім парламентом переходити на інші моделі земельних стосунків", - сказала Тимошенко.

Відповідаючи на питання, чи проводитиме її майбутній уряд політику на зміцнення національної валюти, вона сказала:

"Кредитно-грошова політика затверджується парламентом, а потім проводиться в життя Нацбанком. Не прерогатива уряду встановлювати курси валют. Це політика, яка регулюється ринком і Нацбанком".

"Я можу тільки вітати політику парламенту і Нацбанку на зміцнення гривні. Я вважаю, що зараз наша національна валюта за всіма тенденціями ринку – найкраща для зберігання. І люди відчують, що це вигідно", - додала Тимошенко.

"Українська правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!