Депутати пропонують активізувати переговори України щодо ЄЕП

Вівторок, 11 грудня 2007, 15:41 -

Депутати Верховної Ради Петро Симоненко й Ігор Алексєєв (фракція Комуністичної партії) пропонують парламенту активізувати переговори України щодо Єдиного Економічного Простору.

Про це сказано у проекті постанови №1148 "Про участь України у формуванні Єдиного Економічного Простору (ЕЭП) з Республікою Білорусь, Республікою Казахстан, Російською Федерацією й розвиток взаємовигідного економічного співробітництва", зареєстрованому в Раді 10 грудня.

З цією метою депутати пропонують Раді звернутися до президента із пропозицією представити на засіданні парламенту концепцію участі України у формуванні ЄЕП.

Також вони пропонують парламенту доручити Кабінету Міністрів у стислий термін підготувати необхідні міжнародні угоди й активізувати переговори із країнами-членами ЄЕП щодо його функціонування, а також разом із профільним комітетом Ради забезпечити проведення парламентських слухань щодо участі України в ЄЕП.

Реклама:

Депутати пропонують Раді доручити Міністерству закордонних справ і профільному комітету парламенту підготувати пропозиції щодо створення міжпарламентської асамблеї країн-учасниць ЄЕП, забезпечити організацію й проведення форуму парламентських представників країн-членів ЄЕП у Києві не пізніше листопада 2008 року.

Як відомо, коаліція фракцій "Блок Юлії Тимошенко" і Блоку "Наша Україна - Народна Самооборона" зобов'язується забезпечити ратифікацію угод щодо участі України в ЄЕП з Росією, Білоруссю й Казахстаном за умови створення повноцінної зони вільної торгівлі без обмежень і вилучень.

У жовтні перший віце-прем'єр, міністр фінансів Микола Азаров висловився за повернення України до переговорів щодо ЄЕП.

Він вважає перспективною і вигідною для нашої країни участь у цьому об'єднанні.

У серпні 2006 року Україна, Росія, Білорусь і Казахстан погодилися на те, щоб ЄЕП формувався різношвидкісною інтеграцією держав.

22 серпня Ющенко підтвердив намір України брати участь в ЄЕП із Росією, Білоруссю й Казахстаном.

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: