Блок Кличка прозповів про розбалансування бюджету Черновецьким

Вівторок, 11 грудня 2007, 17:53

Блок Віталія Кличка заявляє, що найсуттєвішими помилками команди мера Києва Леоніда Черновецького є серйозне розбалансування столичного бюджету та загрозлива ситуація з енергозабезпеченням міста, повідомляє прес-служба блоку Віталія Кличка.

Згідно з заявою блоку, міська влада фактично провалила виконання бюджету.

"Її прорахунки призвели до боргів перед енергетиками, частину з яких було погашено за рахунок скорочення життєво необхідних для киян соціальних програм. Тільки за серпень-вересень 2007 року місто заборгувало за газ 34 млн грн. Цей борг міська влада оплатила максимально урізавши видатки на будівництво Центру ранньої соціально-медичної реабілітації дітей-інвалідів, притулку для неповнолітніх, виплату адресної матеріальної допомоги", - йдеться в заяві.

З початком опалювального сезону борг за теплопостачання прогнозовано збільшиться до 150 млн грн. У бюджеті ці кошти не закладено, а тому протягом зими кияни перебуватимуть під постійною загрозою перекриття газового вентиля та замерзання.

Реклама:

Як повідомляє прес-служба, нинішня ситуація є наслідком непрофесійної політики міської влади і корумпованості всіх сфер міського життя. Команда Черновецького мала всі можливості належно підготуватися до опалювального сезону не зазираючи до кишень киян. Адже через непрозорі схеми розподілу землі та комунального майна місто тільки за останній рік втратило десятки млрд гривень. Варто згадати хоча б рішення Київради від 1 жовтня, коли 4% київської землі за півдня перейшло до кишень ділків, наближених до міської влади.

Якби стратегічні ресурси міста продавали на відкритих аукціонах, отриманих коштів вистачило б і на оновлення міської інфраструктури, і на компенсацію тарифів. Однак більшість Черновецького одним із перших своїх рішень скасувала обов'язкові земельні аукціони.

Нині міська влада має тільки два варіанти вирішення проблеми: суттєво підняти тарифи для громадян чи остаточно урізати соціальні статті бюджету й здійснити запозичення. Фактично, вона сама себе загнала у глухий кут.

Блок Кличка переконаний, що єдиним виходом із критичної ситуації є проведення дострокових виборів міського голови та Київради.

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!