Антимонопольний комітет оштрафував транснаціональну компанію

Понеділок, 10 грудня 2007, 12:05 -

Антимонопольний комітет України оштрафував на 170 тис. грн компанію Amadeus IT Group S. A. (Мадрид, Іспанія) за зловживання монопольним становищем на загальнодержавному ринку автоматизованого бронювання авіаквитків через глобальні дистрибутивні системи.

Як встановив Комітет, домінуючи на зазначеному ринку, компанія зобов'язувала деякі вітчизняні агентства з продажу авіаквитків користуватися винятково її системою автоматичного бронювання як глобальною дистрибутивною системою.

Як наслідок, авіаагентства були позбавлені можливості вільного вибору інших аналогічних систем бронювання. Тобто своїми діями Amadeus фактично створила конкурентам перепони у їх діяльності.

"Безперечно, такі методи діяльності транснаціональної компанії є неприйнятними. Цей приклад має стати показовим і дати ринку чіткий сигнал, що за такі порушення відповідальності не уникнути. При визначенні розміру штрафу ми врахували, що компанія Amadeus визнала порушення, усунула із договорів неправомірні положення та зобов'язалася сплатити штраф до державного бюджету у встановлені законодавством терміни", - підкреслив Голова Антимонопольного комітету України Олексій Костусєв.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: