РУЕ планує поставити Укргазенерго 56 млрд куб. м газу наступного року

Понеділок, 10 грудня 2007, 14:35

Компанія "Росукренерго" планує в 2008 році поставити до 56 млрд куб. м природного газу спільному підприємству "Укргазенерго" для подальшої реалізації споживачам України.

Про це повідомив перший заступник глави Секретаріату президента Олександр Шлапак в ефірі телекомпанії "Перший національний" 9 грудня.

З його слів, дохідна частина балансу України на 2008 рік буде становити близько 20 млрд куб. м палива власного видобутку й до 56 млрд куб. м газу середньоазіатського походження, які будуть поставлені в Україну за контрактом із Росукренерго.

Нагадаємо, у жовтні 2006 року Укргазенерго і компанія "Росукренерго" підписали доповнення до договору купівлі-продажу природного газу від 2 лютого 2006 року на 2006-2010 роки, відповідно до якого "Росукренерго" зобов'язалася поставити не менше 55 млрд куб. м природного газу по 130 доларів за тис. куб. м в 2007 році.

Реклама:

4 грудня Україна й Росія домовилися про ціну на імпортний природний газ на кордоні Росії й України 179,5 долара за тис. куб. м на 2008 рік, що на 38,08% більше ціни газу в 2007 році.

Імпортоване із Центральної Азії паливо становить близько 73% газового балансу України або майже 55 млрд куб. метрів.

Основу становить природний газ із Туркменістану - приблизно 40 млрд куб., інші обсяги - природний газ узбецького й казахського походження.

Ексклюзивний постачальник газу - компанія "Росукренерго", яка закуповує весь обсяг палива в дочірньої російському "Газпрому" компанії "Газпром експорт" і транспортує до кордону України й Росії.

На кордоні України й Росії газ у Росукренерго купує спільне підприємство "Укргазенерго" і продає його промисловим підприємствам і теплокомуненерго, а також реалізує його "Нафтогазу України" для потреб населення, ТКЕ й бюджетної сфери.

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!