Черновецький отримав "Будяк року-2007" за порушення прав людини

Понеділок, 10 грудня 2007, 15:14

Всеукраїнська асоціація громадських організацій "Українська гельсинська спілка з прав людини" оголосила лауреатів щорічної антипремії "Будяк року-2007".

Як повідомив на прес-конференції голова правління Української гельсинської спілки з прав людини Євген Захаров, цього року антипреміями відзначено 5 номінантів.

Зокрема, володарями "Будяку року" стали перший заступник голови Державного департаменту України з питань виконання покарань Микола Ільтяй ("за незаконне насильство щодо засуджених"), голова Держдепартаменту України з питань виконання покарань Василь Клинець ("за абсолютну бездіяльність у разі порушення прав людини"), Генеральна прокуратура України ("за абсолютну бездіяльність у разі порушення прав людини"), народний депутат, член Партії регіонів, колишній голова Департаменту ресурсного забезпечення МВС Василь Грицак ("за найбрутальніше втручання у приватне життя громадян" та "за найбільш небезпечну законодавчу ініціативу") та мер Києва Леонід Черновецький ("за незаконне обмеження свободи пересування").

"Державна політика у сфері прав людини, якщо і є в державі, то вона безсистемна, хаотична та неефективна", - сказав Захаров.

Реклама:

Всеукраїнська асоціація громадських організацій "Українська гельсинська спілка з прав людини" започаткувала щорічну антипремію "Будяк року" у 2006 році для привернення уваги громадськості до найсерйозніших порушень прав людини, що відбулися в Україні протягом року. Кожна особа може номінувати на цю премію будь-яку особу з обґрунтуванням порушень нею прав людини та основних свобод. Обрання лауреатів здійснюється конкурсною комісією, до якої входять 9 відомих правозахисників та членів правління Української гельсинської спілки з прав людини.

УНІАН

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!