Україна має погодити законодавство з новою європейською директивою

Понеділок, 10 грудня 2007, 18:05

Міністерство промислової політики заявляє про необхідність впровадження в національне законодавство вимог директиви Європейського Союзу Registration, Evaluation and Authorization of Chemicals (REACH).

Про це на нараді з питань REACH у Мінекономіки заявив представник Мінпромполітики.

"Ми повинні адаптувати національне законодавство, щоб Україна не стала смітником для товарів, відторгнутих через REACH" - сказав він.

Представник міністерства підкреслив, що безпосередня реалізація цієї ініціативи перебуває більше в компетенції Міністерства охорони здоров'я й Міністерства охорони навколишнього природного середовища, а першочерговим завданням Мінпромполітики є консультативна допомога підприємствам в реєстрації відповідно до вимог REACH.

Реклама:

Нагадаємо, директива Євросоюзу REACH набула сили з липня 2007 року й передбачає, що всі хімічні речовини, вироблені, ввезені й застосовувані в ЄС в обсязі понад 1 тонну за рік (до 1 грудня 2010 року понад 1 тис. тонн, до 1 червня 2013-го - від 100 до 1 000 тонн, до 1 червня 2018-го - від 1 до 100 тонн), як самі по собі, так і в сумішах або виробах мають бути зареєстровані в Європейському хімічному агентстві.

Якщо до кінця грудня 2010 підприємство (або його дистриб'ютор) не зареєструє речовину, яку поставляє в ЄС, йому заборонять ввозити цю продукцію на територію Євросоюзу, але вже до грудня 2008 року для поставок у ЄС своїй продукції необхідно пройти попередню процедуру - передреєстрацію.

Під дію програми REACH підпадає продукція як хімічної галузі, так і металургії, скляної й текстильної промисловостей.

Виконувач обов'язків міністра економіки Анатолій Кінах заявляє про неготовність України до виконання вимог програми Єврокомісії з реєстрації хімічної продукції REACH.

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!