ГПУ порушила справу проти службовців Укртатнафти

Понеділок, 10 грудня 2007, 18:50

Генеральна прокуратура України порушила кримінальну справу за фактом зловживання службовим становищем службовими особами ЗАТ "Транснаціональна фінансово-промислова компанія "Укртатнафта".

Їм інкримінують ухилення від сплати податкових зобов’язань під час придбання з січня до жовтня 2007 року більше 1,3 млн т нафти й реалізації на внутрішньому ринку України майже 1 млн т нафтопродуктів, що завдало збитку державі як основному акціонерові ЗАТ "ТНФПК "Укртатнафта" за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України.

Досудове слідство в кримінальній справі перебуває на контролі Генеральної прокуратури України, повідомляє прес-служба ГПУ.

У кінці листопада на ЗАТ "Укртатнафта" прибула спецкомісія Генеральної прокуратури, яка перевірить заяви голови правління компанії Павла Овчаренка про доведення підприємства до банкрутства з боку колишнього керівництва, повідомив прокурор Кременчука Віктор Павлійчук.

Реклама:

До того, 15 листопада, депутат Державної думи РФ Сергій Чаплінський звертався із запитом до МВС Росії та Федеральної податкової служби РФ із депутатським запитом, у якому міститься прохання провести перевірку дотримання менеджерами ВАТ "Татнєфть" податкового законодавства під час постачань нафти на "Укртатнафту" й, у разі виявлення порушень, ужити відповідних заходів.

Раніше російські акціонери "Укртатнафти" звернулися до генпрокурора України Олександра Медведька, міністра внутрішніх справ Василя Цушка й голови ДКЦПФР Анатолія Балюка з проханням ужити заходів із дотримання законності під час проведення запланованих на 15 листопада зборів акціонерів НПЗ.

Татарстанські акціонери заявили, що не мають наміру брати участі у загальних зборах акціонерів компанії.

У липні "Нафтогаз" повідомив, що повернув собі контроль над підприємством, зосередивши більше 61% акцій ЗАТ після того, як 18,3% акцій, що вважалися власністю приватних інвесторів, повернулися до власності держави за рішенням суду.

РБК-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!