"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Пінчук не дійшов згоди з росіянами

П'ятниця, 9 листопада 2007, 15:32

ВАТ "Трубна металургійна компанія" (ТМК) і українська Трубно-колісна корпорація "Інтерпайп" не дійшли згоди про злиття бізнесу.

"Інтерпайп" ухвалив рішення йти на IPO, і далі жодних консультацій і переговорів не було. І ми в цьому стані перебуваємо й зараз", - заявив гендиректор ТМК Костянтин Семериков на прес-конференції в Москві.

ТМК у травні оголосила, що веде консультації з "Інтерпайпом" про можливе співробітництво. Більшість ЗМІ були впевнені, що йдеться про можливе злиття. Якби сторони домовилися, об'єднана компанія за обсягом виробництва, випускаючи 4,2 млн тонн труб на рік, могла обігнати нинішнього світового лідера - люксембурзьку компанію "Tenaris".

У червні заступник генерального директора зі стратегії і розвиткуі бізнесу ТМК Володимир Шматович заявив "Інтерфаксу": "Переговори йдуть, але терміни їхнього завершення невідомі. Перемовини - це така справа, що якийсь прорив може бути і через два тижні, а якийсь - і під кінець року".

Реклама:

Вже в липні власник української компанії Віктор Пінчук заявив, що "Інтерпайп" не веде переговорів про злиття з російською ТМК і готується до проведення IPO.

За його словами, "Інтерпайп" планує навесні 2008 року залучити $1 млрд, розмістивши до 25% акцій у Лондоні. Пінчук уточнив, що організаторами IPO виступлять "Merrill Lynch", "ABN Amro" і "Deutsche Bank".

ТМК входить у трійку найбільших виробників сталевих труб у світі і займає друге місце за обсягом випуску труб для нафтогазового комплексу.

До неї входить Волзький, Таганрозький, Синарський і Сіверський трубні заводи, Орський машинобудівний завод, трубний завод "ТМК-Artrom" і металургійний завод "ТМК-Resita" (Румунія). Основним бенефіціарієм ТМК є її голова ради директорів Дмитро Пумпянський, free float становить 23%.

Трубно-колісна компанія "Інтерпайп" – провідний виробник трубної і колісної продукції на Україні. Компанія займає 3-е місце у світі за виробництвом залізничних коліс і 9-е - за виробництвом безшовних сталевих труб. У травні 2007 року компанія заявила про початок підготовки до IPO.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!