"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"S&P" вказує на низький рівень капіталізації українських банків

Середа, 7 листопада 2007, 19:05

Міжнародне рейтингове агентство "Standard&Poor's" вказує на невисокий рівень капіталізації українських банків.

Про це "Українським Новинам" повідомила заступник директора напрямку "Рейтинги фінансових інститутів" паризького офісу "Standard&Poor's" Катерина Трофимова.

На її думку, в останні кілька років чітко склався тренд на зниження рівня капіталізації, що певною мірою сигналізує про підвищення вразливості українських банків до якихось непередбачених негативних тенденцій на ринку або в бізнесі.

"І, безумовно, дії з посилення капіталізації дуже важливі в умовах довгострокової перспективи росту бізнесу українських банків... І це має бути обопільний процес, важливо, щоб робота в цьому напрямку велася - як самими банками, так і з боку НБУ через створення необхідних стимулів і жорсткість вимог, а також через внутрішню саморегуляцію банківської системи", - вважає Трофімова.

Реклама:

На її думку, необхідне створення регулятором максимально діючих стимулів зростання капіталізації, а також усвідомлення бізнесом необхідності розвитку капітальної бази.

"Ринок усе більше й більше розвивається, і варіанти рішення розвитку капіталізації тільки збільшуються", - підкреслила представник агентства.

З-поміж таких факторів  "S&P" бачить капіталізацію прибутку, IPO, адресні розміщення серед стратегічних і портфельних інвесторів (private equity placements), але саме подальше зростання капіталізації є одним із запорук росту банківської системи в довгостроковій перспективі.

Як повідомлялося, "S&P" вважає ріст обсягів іноземних позик українських банків одним із потенційних факторів ризику для їхньої стабільності, хоча поточні рівні й не критичні.

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!