"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Тимошенко, Януковичу і Ко повернуть 186 мільйонів

Вівторок, 6 листопада 2007, 18:34

Політичним партіям і блокам, що пройшли за підсумками позачергових парламентських виборів у Верховну Раду, будуть відшкодовані витрати на ведення передвиборчої агітації загальною сумою близько 186 млн грн.

Таке рішення прийняте на засіданні Центральної виборчої комісії у вівторок.

Член ЦВК Валерій Шелудько нагадав, що відшкодування партіям, що пройшли 3% бар'єр, робиться на підставі закону про вибори депутатів, закону про держбюджет і на підставі фінансових звітів партій і блоків про фактичні витрати.

Відповідно до рішення ЦВК, керівництво БЮТ, НУНС і Блоку Литвина мають у десятиденний термін подати пропозиції щодо пропорцій, у яких ці витрати мають відшкодуватиі політичним партіям, що входили до складу цих блоків.

Реклама:

Заступник голови ЦВК Андрій Магера повідомив, що загальна сума витрат, що підлягають відшкодуванню, становить близько 186 млн грн, зокрема, Партії регіонів, БЮТ і блоку НУ-НС  по 44 млн грн., Блоку Литвина і Компартії – дещо менше.

Разом із тим він нагадав, що за підсумками чергових виборів 2006 року жодна з політичних сил не звернулася за відшкодуванням своїх витрат на ведення передвиборної агітації.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!