Кияни рятують Пейзажну алею

Понеділок, 5 листопада 2007, 12:05

Чудовий куточок в історичному центрі Києва, з якого відкривається мальовнича панорама на Поділ, Андріївський узвіз, Замкову гору – під загрозою знищення.

На розі Пейзажної алеї й Десятинного провулка – в архітектурній зоні, що перебуває під охороною – збираються побудувати житлову елітну 9-типоверхіку, з підземним паркінгом на сотню автомобілів.

Жителі сусідніх будинків, історики, художники виступають проти такої забудови.

Людям уже вдалося назбирати більше тисячі підписів. Також вони почали судитися з МЗС - власником ділянки й замовником будівництва.

Реклама:

Щоб привернути увагу суспільства, кияни влаштували акцію протесту із творчим ухилом: під барабанний бій люди прикрашали будівельний паркан символічними малюнками.

Володимир, киянин: "Наш будинок 1905 року – він має той вигляд і той стан, коли будь-які дії довкола нього можуть спричинити непередбачувані наслідки. Може статися так, що я опинюся без будинку".

Юля, киянка: "Ми хочемо показати, наскільки прекрасна пейзажна алея, яку ми хочемо залишити своїм дітям, і де ми бажаємо гуляти й дихати свіжим повітрям, якого так мало в місті.  Ми прагнемо привернути до цього увагу примітивною нашою творчістю."

"Економічна правда" за матеріалами "Репортер"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!