Кабмін хоче запроваджувати енергозбережні технології

Середа, 28 листопада 2007, 15:19

Кабінет Міністрів затвердив Концепцію формування енергетичного балансу.

Про це на брифінгу повідомив виконуючий обов'язки міністра економіки Анатолій Кінах, посилаючись на відповідне розпорядження Кабміну, прийняте в середу, 28 листопада.

Зі слів Кінаха, ця Концепція передбачає ефективне використання власних ресурсів, а також впровадження енергозбережних технологій на виробництвах.

Він зазначив, що сьогодні Україна має недосконалу структуру виробництва, тому що понад 50% промислових підприємств формують енергоємні галузі.

Реклама:

Водночас він сказав, що Україна має великі власні запаси вугілля і якісного урану, а також можливості з виробництва біопалива.

Україна також щорічно добуває близько 20 млрд кубометрів газу при споживанні 70 млрд кубометрів газу.

Кінах також підкреслив, що Україна ставить завдання відновити свою участь у переговорах із Туркменістаном, Казахстаном і Узбекистаном зі транспортування енергоносіїв у Європу, тому що зараз Україна є спостерігачем за переговорами Росії із цими країнами.

Кінах підкреслив, що Україна транспортує в Європу 70% газу з Росії й країн Середньої Азії, і як основний транспортер повинна бути повноцінним учасником переговорів щодо поставок таких енергоносіїв.

Він також повідомив, що зараз тривають переговори між Україною й Росією про ціну й умови поставки імпортного газу в 2008 році.

Він ухилився від прогнозу, наскільки вплинуть досягнуті домовленості між Росією й Туркменістаном на ціну імпортного газу для України.

Національне агентство з ефективного використання енергоресурсів прогнозує наповнення спеціального фонду для інвестування в енергозбережні проекти в розмірі 120-150 млн гривень у 2008 році.

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!