Ющенко: Шахти треба приватизовувати

Понеділок, 26 листопада 2007, 11:24

Президент Віктор Ющенко заявляє, що Україна буде продовжувати видобуток вугілля.

"Для України вугільна галузь – це перспективна галузь. Україна буде займатися видобуванням вугілля", - заявив він в інтерв’ю каналу "1+1", показаному в неділю.

Він наголосив на необхідності "лібералізувати всі економічні відносини, перш за все цінові, які стосуються вугільної галузі".

"Ми не повинні сьогодні вугілля по демпінгу продавати всередині країни. Вугілля має свою ціну. Зараз ми її не показуємо. А значить, недофінансовуємо шахтаря і шахти. Що таке недофінансовуємо шахтаря і шахти? Очевидно, це в тому числі й техніка безпеки", - вважає Ющенко.

Реклама:

Він також висловив переконання, що шахти повинні перебувати в приватній власності, а не в державній. "Жодна країна не володіє шахтами. Це предмет приватного бізнесу. Держава задає правила, умови, вимоги до організації цього бізнесу", - додав президент.

Ющенко зазначив, що існують техніки модернізації шахт. "Як не дивно, те, що зробила шахта Засядька щодо модернізації цієї частини технології, – це більше, ніж усі шахти України разом узяті", - сказав він.

Як повідомлялося, на шахті імені Засядька від вибуху 18 листопада загинуло 100 гірників.

"Українська правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!