Політика все менше впливає на український ринок

Понеділок, 26 листопада 2007, 16:16

Минулі дострокові парламентські вибори підтвердили зменшення впливу політичних подій на кон'юнктуру фондового ринку України, вважає представник інвестиційної компанії "Трійка Діалог Україна" Роман Захаров.

Таку думку він висловив на конференції, організованій Cbonds у п'ятницю.

"Український ринок акцій не так сильно реагує на політичні події, як на кон'юнктуру на світовому ринку сталі", - констатував він.

За його словами, всі останні вибори, зокрема і 2007 року, демонстрували поступове зниження впливу політики на український фондовий ринок.

Реклама:

"Якщо в 2005 році після Помаранчевої революції очікували золотих гір, то в 2007 році переважає здоровий скептицизм, і ринок сприймає те, що відбувається, як "політичний шум", - вважає Захаров.

Він підкреслив, що останні вибори виправдали очікування ринку, основним із яких стало чергове підтвердження стабільності демократії в Україні, незважаючи на нестабільність політичної ситуації. За його словами, прозорість і чесність виборів позитивно вплинули на ринок.

З негативних факторів впливу останніх виборів Захаров назвав високі показники БЮТ, що збільшує ризики реприватизації, а також невизначеність у створенні коаліції, що, зокрема, загрожує бюджетному процесові.

У той же час він ще раз відзначив, що в цілому сьогодні негативний вплив політичної нестабільності на фондовий ринок відсутній, тим паче що позиції основних політичних команд багато в чому збігаються.

"Інвестори сприймають український фондовий ринок як самобутній, чому сприяє прецедентна база різних останніх виборів", - сказав представник "Трійка Діалог Україна".

За його словами, все важливішими факторами впливу стають макроекономіка, ріст ефективності праці, становлення середнього класу, IPO і частки розміщення акцій.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!