В Податковій кажуть, що не збиралися захоплювати "Нафтогаз"

П'ятниця, 23 листопада 2007, 16:31 -

Державна податкова адміністрація спростовує заяву Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" про спробу податкових органів блокувати діяльність компанії.

Про це повідомила прес-служба Податкової.

"Ця інформація недостовірна й взагалі абсурдна, оскільки силових дій проти НАК "Нафтогаз України" ДПА України не тільки не проводила, але й не планувала", - сказано в повідомленні.

За даними ДПАУ, податковий борг перед бюджетом підприємств "Нафтогазу України", станом на 1 листопада 2007 року, становить понад 2,3 млрд гривень.

Реклама:

Неоплачені в жовтні 2007 року 89,9 млн гривень, про які повідомляла прес-служба "Нафтогазу України", також увійшли в загальну суму податкового боргу компанії.

Як повідомлялося, 22 листопада делегація "Нафтогазу України" перервала переговори з російським "Газпромом" про поставки газу в Україну на 2008-2010 роки через можливість силового захоплення компанії податковими органами.

23 листопада компанія заявила про спробу Податкової накласти адміністративний арешт на активи "Нафтогазу України".

За інформацією НАК, податківці мотивують свої наміри наявністю непогашеної заборгованості компанії перед державним бюджетом у розмірі 89 млн гривень.

Ця заборгованість виникла наприкінці 1 кварталу 2006 року, коли компанією керував Олександр Болкісєв.

"Нафтогаз України" - монополіст із транспортування газу по транзитних газопроводах, монополіст із транспортування нафти по нафтопроводах, а також найбільший видобувач газу й найбільший видобувач нафти в Україні.

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: