Україна запровадить безвізовий режим із Болгарією й Румунією

Середа, 21 листопада 2007, 13:15

Україна запровадить безвізовий режим із Болгарією та Румунією. Таке рішення ухвалено на засіданні уряду у середу, повідомив міністр закордонних справ Арсеній Яценюк.

Перед цим Яценюк попросив уряд ухвалити рішення про безвізовий режим для громадян двох країн.

"Є величезне прохання внести до порядку денного питання про правила в`їзду і виїзду іноземців і осіб без громадянства. Це стосується Болгарії та Румунії", - сказав Яценюк, повідомляє УНІАН.

Міністр також повідомив, що відповідний проект постанови уряду не проходив процедуру узгодження з іншими міністерствами і відомствами.

Реклама:

"Я підготував проект постанови – це безвізовий в`їзд для румун і болгар. Я поясню, чому так швидко. Тому що там зараз буде голосування в Раді ЄС", - сказав він.

Як повідомлялося, Єврокомісія наполягає, що Україна повинна відмінити візи для громадян Румунії і Болгарії, які приєдналися до ЄС із 1 січня 2007 року, до ратифікації Угоди про спрощення візового режиму між ЄС і Україною.

"Наша позиція абсолютно чітка. Ми вимагаємо однакового ставлення до всіх громадян ЄС. Є документ, в якому чітко зазначено, що відміна віз для громадян Румунії і Болгарії має відбутися до ратифікації угоди про полегшення візового режиму з Україною", - заявила 19 листопада кореспонденту УНІАН представник Єврокомісії Крістіан Хуманн.

Україна і ЄС підписали Угоду про спрощення візового режиму 18 червня цього року і сподіваються ратифікувати її до кінця року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!