"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

На "Мистецькому арсеналі" вже розікрали 3 мільйони

Середа, 21 листопада 2007, 17:02

УСБУ в м. Києві порушило кримінальну справу за фактом розкрадання 3 млн грн, виділених на реконструкцію "Мистецького арсеналу".

За фактом розкрадання 3 млн гривень державних коштів, виділених для проведення реконструкції на території державного підприємства "Культурно-мистецький та музейний комплекс "Мистецький арсенал", Управління СБУ в м. Києві порушило кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Як повідомили у прес-центрі УСБУ в м. Києві, на виконання доручення президента України щодо проведення розслідування за фактом руйнування частини пам’ятки археології початку XVIII століття "Мазепинський Вал", співробітники спецслужби встановили, що нищення історичної пам’ятки здійснювалось під виглядом робіт із демонтажу непридатних для використання будівель та очищення від сміття території музейного комплексу.

Міністерство культури України дозволило знесення вбудованих за часів СРСР у відкоси "Мазепинського Валу" приміщень: "Цех ковальський", "Котельна", склади зберігання пально-мастильних матеріалів. Під час проведення інженерних робіт відповідальні особи держпідприємства "Мистецький арсенал" не зашкодили руйнуванню археологічної пам’ятки - земля валу нібито виявилася забрудненою залишками паливно-мастильних матеріалів. Будівельне сміття перемішали із ґрунтом і вивезли з території музею. Співробітники УСБУ протягом доби знайшли місце вивантаження ґрунту, вивезеного з місця руйнування історико-архітектурної пам’ятки.

Реклама:

З’ясовано, що посадові особи приватної комерційної структури, яка здійснювала інженерну підготовку території у музейному комплексі, необґрунтовано завищували вартість робіт при розрахунках кошторису. Зокрема, всупереч положенням угоди з відповідною виплатою коштів підприємству "Рекультивація", ґрунт та сміття доправляли не до заявленого сміттєзвалища за межами Києва, а безкоштовно звалювали на будівельному майданчику в урочищі Клубище у десятому мікрорайоні житлового масиву Троєщина.

Столичні правоохоронці вже порушили кримінальні справи за фактами руйнування пам’ятки історії та службової недбалості, внаслідок якої зруйновано "Мазепинський Вал".

УНІАН

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!