"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Черновецького приїжджих будуть вичисляти за з'їденим

Вівторок, 20 листопада 2007, 12:17

У Київській міськдержадміністрації знову вирішили вирахувати кількість приїжджих у місті.

Якщо раніше це пропонувалося зробити за допомогою комунальних карток і поділу школярів на киян і не киян, то тепер рахувати будуть за з'їденим і випитим жителями столиці, пише "Газета по-київськи".

"Щоби провести такий перепис столичного населення, є кілька способів: підрахувати за кількістю вживаних основних продуктів харчування – хліба, молочних продуктів, води, спиртних напоїв, сигарет, - або визначити за навантаженням на транспорт", - розповів газеті радник мера Олександр Ржавський.

Цим буде займатися Міжвідомча координаційна рада з обліку чисельності населення Києва. Цей орган щокварталу звітуватиме перед мером про здійснену роботу.

Реклама:

За словами Ржавського, до підрахунків населення також підключать усі навчальні і медичні установи, влаштувавши "реєстраційний місячник".

У населення будуть запитувати прописку, після чого персоніфікувати кожного і вносити до реєстру.

Ржавський не приховує, що причиною перепису стала аж ніяк не висока народжуваність, а бажання перерахувати працездатних приїжджих. Оскільки на приїжджих, що працюють на київських підприємствах, доводиться розподіляти державні дотації, що призначені тільки киянам. Окрім того, приїжджі користуються комунальною інфраструктурою, що перевантажує столичні водопровід і каналізацію.

За офіційними даними, населення Києва становить трохи більше 2,5 мільйонів жителів. В Інституті міста ж уважають, що насправді їх більше 4 мільйонів — виходячи з кількості хліба, що з'їдається щомісяця в столиці.

Міський голова Леонід Черновецький в одній зі своїх заяв висловлював припущення, що насправді киян узагалі понад 5 мільйонів.

"Українська правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!