Трагедія на шахті ім. Засядька стала наймаcштабнішою

Вівторок, 20 листопада 2007, 12:40

88 шахтарів загинули, 12 пропали безвісти й 31 госпіталізовано у результаті вибуху газу, який стався о 3:11 18 листопада в Донецьку на підприємстві "Шахта ім. Засядька" на горизонті 1078 м.

Про це сказано в повідомленні Міністерства з питань надзвичайних ситуацій і у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи.

Усього в шахті працювали 457 шахтарів.

Станом на 8:00 19 листопада 357 шахтарів були підняті на поверхню.

Реклама:

Станом на 7:00 20 листопада на поверхню піднято тіла 77 шахтарів.

Серед травмованих 30 перебувають у стані середньої тяжкості з гострим отруєнням газом і 1 у вкрай тяжкому стані з опіками.

Проводяться роботи з ліквідації окремих осередків пожежі й підготовки до ізоляції аварійної ділянки, до яких залучено 9 відділень Державної воєнізованої гірничорятувальної служби Мінвуглепрому.

За розпорядженням Кабінету Міністрів від 18 листопада Донецькій обласній державній адміністрації з резервного фонду державного бюджету виділено 7,5 млн гривень для допомоги потерпілим і сім’ям загиблих шахтарів.

Нагадаємо, раніше найбільшою за всю історію незалежної України вважалася аварія, що відбулася в березні 2000 року на шахті ім. Баракова в Луганській області. В результаті вибуху метану й вугільного пилу там загинуло 80 гірників.

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!