"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Збори акціонерів "Укртатнафти" не відбулися, бо ніхто не прийшов

Понеділок, 19 листопада 2007, 15:21

Позачергові збори акціонерів ЗАТ "Укртатнафта" (Кременчуцький НПЗ, Полтавська обл.), призначені на 15 листопада, не відбулися через відсутність кворуму, повідомило інформоване джерело.

"Реєстрація акціонерів почалася ще в 10:00 15 листопада й була продовжена до 18:00 16 листопада. У той же час ні українські, ні російські акціонери не побажали зареєструватися у відведений термін. О 18:00 16 листопада реєстрацію припинили, а збори визнали такими, що не відбулися", - заявило джерело.

За словами джерела у ВАТ "Татнєфть" (РТС: TATN), збори не відбулися, "тому що ніхто з акціонерів не зареєструвався для участі в них". При цьому джерело підкреслило, що, за його інформацією, представники Мінпаливенерго й НАК "Нафтогаз України" на місці проведення зборів були присутні.

Наступні збори акціонерів "Укртатнафти" намічено на 17 грудня.

Реклама:

Як повідомлялося з посиланням на радника глави ВАТ "Татнєфть" із зовнішньоекономічної діяльності й фінансово-банківських питань Нуріслама Сюбаєва, російські акціонери "Укртатнафти" в умовах триваючого рейдерського захоплення підприємства заявили про неможливість своєї участі у зборах акціонерів НПЗ 15 листопада.

ВАТ "Фінансова компанія "Укрнафтогаз", яка веде реєстр акціонерів Кременчуцького НПЗ, наприкінці травня за рішенням суду списало на користь НАК "Нафтогаз України" 271,006 млн акцій "Укртатнафти" (18,296% статутного капіталу), які належали Seagroup International Inc. і Amruz Trading AG.

"У такій ситуації, коли "Укртатнафтою" управляє людина, що одержала керівництво неправомірними методами, російська сторона вважає неприйнятною свою участь у зборах акціонерів", - відзначав Сюбаєв.

Окрім того, російські акціонери "Укртатнафти" заявили, що проводити збори буде "неуповноважений акціонерами утримувач реєстру".

Російські акціонери також заявили, що у випадку проведення збори мають намір поставити під сумнів його правочинність (зокрема щодо наявності кворуму), а також всіх прийнятих  рішень і домагатися їхнього скасування в судовому порядку.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!