Президент запрошує ізраїльтян на українські поля

Четвер, 15 листопада 2007, 14:17

Президент Віктор Ющенко виступає за активне співробітництво України з бізнесом Ізраїлю в агропромисловому комплексі.

Про це він сказав під час зустрічі з представниками провідних ізраїльських ділових кіл у Єрусалимі.

Він звернув увагу на щорічні динамічні зміни на аграрному ринку України, а також підкреслив при цьому можливість співробітництва з Ізраїлем у виробництві продовольчого зерна і культур, що є основою для біотехнологій.

Реклама:

Президент окремо акцентував увагу учасників зустрічі на можливостях використання земель, які, на його думку, були віднесені до Чорнобильської зони за механічним принципом, і зараз можна розглядати можливість засівання десятків тисяч гектарів цієї землі технічними культурами, зокрема рапсом.

Президент підкреслив, що українська сторона готова організувати зустріч із представниками бізнесу Ізраїлю в Києві й обговорити весь блок питань співробітництва в сільському господарстві.

Під час зустрічі він зазначив, що за останні 3 роки в Україні сформувався нормальний макроекономічний клімат, а щорічні інвестиції становлять близько 7,7 млрд доларів.

Серед пріоритетів України, як підкреслив глава держави, також залишається розвиток промисловості, зокрема машинобудування, космічного й авіаційного виробництва, хімічної промисловості.

При цьому він наголосив на певній стабілізації ситуації з авіабудуванням в останні роки й позитивному досягненні в космічній сфері.

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!