S&P розкритикував український фондовий ринок

Середа, 14 листопада 2007, 16:28

Фондовий ринок України залишається недостатньо розвиненим, однак саме це входить до переліку причин, завдяки яким фінансова система України стала однією з небагатьох світових фінансових сфер, що найменше постраждали від нестабільності на світових фінансових ринках.

Таку думку висловив представник міжнародного рейтингового агентства "Standard & Poor's", заступник директора паризького офісу напрямку "Рейтинги фінансових інститутів" Катерина Трофімова.

"На жаль, абсолютно об'єктивно варто визнати, що рівень розвитку фондового ринку в Україні, безумовно, не відповідає ні потребам емітентів, ні бажанням і апетитам інвесторів і, безумовно, серед ринків, що розвиваються, є (український фондовий ринок) одним із найбільш слабко розвинених і в регіоні, і у світі в цілому", - відзначила Трофімова.

За її словами, такий стан справ на українському фондовому ринку має свої переваги й недоліки. Наприклад, той факт, що емітенти в дуже незначному ступені фінансуються з фондового ринку, безумовно, підтримує попит на банківські послуги.

Реклама:

Крім того, однією з причин, завдяки яким фінансова система України практично не постраждала від нестабільності на світових фінансових ринках, є саме нерозвиненість вітчизняного фондового ринку.

На її думку, для подальшого розвитку ринку необхідні серйозні структурні й організаційні зміни, пов'язані зі спрощенням доступу іноземних інвесторів, створення максимально привабливих умов для національних компаній для лістингу та стимулювання брокерів і фінансових інститутів із підтримки торгівлі інструментами на внутрішньому ринку.

Раніше брокер інвестиційного банку "Concorde Capital" Анастасія Назаренко заявила, що світова криза з іпотекою спровокувала підвищений інтерес інвесторів до ринків, що розвиваються, у тому числі й до українського фондового ринку.

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!