"Газпром" озвучив "прийнятну ціну" на газ у 2008 році

Понеділок, 12 листопада 2007, 13:43

Заступник голови правління "Газпрому" Александр Медведєв повідомив, що концерн вважає прийнятною ціну газу 160 доларів за тисячу кубометрів при постачаннях в Україну в 2008 році.

Практично відразу після цієї заяви прес-секретар глави "Газпрому" Сергей Купріянов уточнив, що поки домовленостей про ціну немає. "Не факт, що це буде 160 доларів", - сказав він.

Як пише газета "Врємя новостєй", міністр палива й енергетики Юрій Бойко у Москві зустрічався з головою правління "Газпрому" Алексеєм Мілером і дістав певні пропозиції й тиждень на роздуми. За цей час він повинен одержати мандат на підписання пакету від керівництва країни або відмовитися від нього.

Реклама:

Суть газпромівського пакету проста: концерн готовий гарантувати в наступному році ціну на газ, на яку раніше погоджувалися президент України Віктор Ющенко і прем'єр Віктор Янукович - 160 доларів за тисячу кубометрів. У свою чергу Київ повинен підписати п'ятирічний контракт, відповідно до якого вже в 2011 році Україна купуватиме газ за європейськими цінами.

Як повідомлялося, Віктор Ющенко представив свої пропозиції, на базі яких сформують директиви для української урядової делегації щодо ведення газових переговорів із російською стороною.

Раніше Бойко заявив, що Україна і Росія ведуть переговори про ціну на імпортний природний газ на 2008 рік у межах цінового коридору 150-160 доларів за тис. кубометрів.

Також він спрогнозував споживання природного газу в 2007 році на рівні 65 млрд кубометрів.

6 листопада "Газпром" заявив, що Україна повністю погасила заборгованість за постачання російського газу у 2006 і 2007 роках.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!