У Ющенка вивчають "нафтове" розпорядження Зубкова

Четвер, 1 листопада 2007, 15:34

У Секретаріаті президента України вивчають розпорядження прем'єра РФ Віктора Зубкова про припинення участі Росії в тимчасовій угоді про проведення узгодженої політики в галузі транзиту нафти і нафтопродуктів магістральними трубопроводами СНД.

Про це заявив у четвер на брифінгу заступник глави Секретаріату президента Олександр Чалий, повідомляє "Обком" із посиланням на УНІАН.

За його словами, у четвер Міністерство закордонних справ України і Секретаріат президента вивчають цю інформацію і найближчим часом оголосять свою позицію.

"Росія відмовляється діяти відповідно до зобов'язань відповідної конвенції, що була укладена в рамках СНД", - сказав Чалий, додавши, що зараз вивчають наслідки цієї заяви.

Реклама:

Нагадаємо, що в розпорядженні глави уряду РФ Зубкова від 29 жовтня 2007 р. ідеться: "Прийняти пропозицію МЗС Росії і Мінпроменерго Росії, погоджену із зацікавленими федеральними органами виконавчої влади, про припинення тимчасового застосування Угоди про проведення узгодженої політики в галузі транзиту нафти і нафтопродуктів магістральними трубопроводами, підписаної в Москві 12 квітня 1996 року".

МЗС Росії доручено повідомити Виконавчому комітетові СНД про намір Російської Федерації перестати бути учасником зазначеної угоди.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!