"Олімпійський" почнуть реконструювати після Нового року - Корж

Четвер, 1 листопада 2007, 19:04

Міністр у справах сім'ї, молоді та спорту Віктор Корж прогнозує початок реконструкції Національного спорткомплексу "Олімпійський" у Києві у січні-березні 2008 року.

Про це він повідомив на прес-конференції.

"Сподіваємося, що реконструкція почнеться в першому кварталі 2008 року" - сказав Корж.

Із його слів, у другій половині жовтня відбулася презентація проекту реконструкції НСК "Олімпійський", підготованого компанією "Hochtief Construction" (Німеччина), і дуже велика ймовірність, що саме його приймуть за основу для реконструкції.

Реклама:

Корж виступає за збереження НСК "Олімпійський" у держвласності й продовження його функціонування як мультиспортивного комплексу, а не винятково як футбольного стадіону.

Корж підкреслив необхідність якнайшвидшого початку реконструкції, оскільки в 2010 році основна частина необхідних для ЧЄ-2012 спортивних споруд повинна бути готова, однак те, що проект "Hochtief Construction" - типовий і опрацьований, дасть змогу скоротити час будівництва.

Корж оцінив орієнтовну вартість проекту з реконструкції НСК "Олімпійський" в 1,5 млрд гривень, причому вартість проектних робіт буде становити 5-8% від суми проекту.

Після реконструкції місткість стадіону повинна становити не менше 70 тис. осіб.

Нагадаємо, на початку жовтня Кабінет Міністрів доручив Міністерству сім'ї, молоді й спорту до 3 листопада забезпечити розробку проектно-кошторисної документації з реконструкції Національного спорткомплексу "Олімпійський" у Києві.

УЄФА вимагає знести торгово-розважальний центр перед НСК "Олімпійський" для проведення фіналу ЧЄ-2012 з футболу.

Компанія-забудовник торгово-розважального центру "Троїцький" перед НСК "Олімпійський" "Юджин" вважає політичними всі заяви влади, ФІФА й УЄФА про необхідність припинення будівництва ТРЦ.

Київська міська рада має намір у четвер 1 листопада розглянути знесення торгово-розважального центру "Троїцький" біля Національного спортивного комплексу "Олімпійський".

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!